SHFLETO LIBRIN

interpretimi i ekg-së

Metodologjia e thjeshtësuar klasike
e Dr. Dubinit për mësimin e EKG-ës

Dr. Dale Dubin

 

Botimi i dytë

Interpretimi i EKG-së” është libër klasik mjekësor dhe më i shituri i llojit të vet në të gjithë botën. Është referencë që përdoret gjatë studimeve e deri në mbarim të karrierës profesionale.

14.95€

5.95€

9€ ulje

Sasia 100 copë

Oferta e vlefshme deri me 10 qershor 2016

384 faqe të ilustruara pa ngjyra

Lidhje me qepje

Dimensionet: 17 x 24 x 3 cm

Pesha : 900 gr

ISBN 978-9951-460-30-9

Transporti nga blerësi.

Transporti falas Për porositë mbi 40€

Përshkrimi

Përbmajta

Autor

“Interpretimi i EKG-së” është libër klasik mjekësor, më i shituri i llojit të vet. Ai plotësohet vazhdimisht me zhvillimet më të reja dhe është më i pëlqyeri në gjithë botën.

Formatimi i thjeshtë i secilës faqe me ilustrime didaktike garanton kuptim të shpejtë: sonte e lexon dhe të nesërmen, me besim të plotë e zbaton dijen e fituar. Një kapitull i tërë mund të përvetësohet vetëm gjatë një seance leximi.

Kur mësoni interpretimin e EKG-së nga ky libër, e kuptoni me themel fiziologjinë e zemrës. Metodologjia e Dr. Dale Dubin-it ka synim që lexuesi të KUPTOJË e jo të mësojë përmendësh, në mënyrë që me shpejtësi të fitoni dije praktike që ngelet përjetë.

“Të kuptuarit është çelësi i dijes së përhershme.”

Pajisuni me shkathtësitë diagnostike që shpëtojnë jetën e shumë njerëzve. Jeni të sigurt se libri i vetëm për këtë është: Interpretimi i EKG-së i Dr. Dale Dubin-it. Ka libra që blihen vetëm për një provim, por KY është referenca që do ta përdorni përjetë.

Meqenëse ky libër do të jetë referenca juaj e përjetshme, duhet të ngjitni nga një ndarëse shenjëzuese në faqen e parë të secilit kapitull.

 

1. Parimet themelore 1

2. Incizimi i EKG-së 31

3. Sistemi Nervor Autonom 55

4. Frekuencas kardiake  65

5. Ritmi, pjesa e parë: aritmitë njëvatërore 97

Ritmi i çrregullt 107

Ikja 112

Rrahjet e parakohshme 122

Takiaritmitë 146

6. Ritmi, pjesa e dytë: blloqet

Blloku sinusal 174

Blloku AV 1o 177

Blloku AV 2o 179

Blloku AV 3o 186

Blloku i degës së tufës 191

Hemiblloku (shih Kapitulli 9, Infarkti)

7. Boshti 203

8. Hipertrofia 243

9. Infarkti (përfshirë hemibllokun) 259

Hemiblloku 295

10. EKG-ja e gjendjeve të veçanta 309

Shëmbëllimet e monitorëve kardiakë 329

Fletët Personale të Referencës së Shpejtë - PQRS 333

Regjistrime të EKG-ve 347

Indeksi 364

 

 

Dr. Dale Dubin

Fort Myers, Florida

ShBA

 

Shqipërues:

Adnan Emini

Dragash, Kosovë

 

Redaktorë:

Prof. Dr. Remzi Izairi

Çegran, Tetovë, Maqedoni

 

Prof. Asoc. Gani Bajraktari

Prishtinë, Kosovë